Öljynkeruusäiliöt

3 Tuotetta

Öljynkeruusäiliö kerää huohotuskaasut talteen!

Moottoriöljy höyrystyy venttiilikoppien kautta, ja tämä huohotusilman mukana kulkeva öljy kierrätetään yleensä moottorin imuputkeen, josta se sekoittuu polttoaine/ilmaseokseen ja palaa pois pakokaasujen mukana.

Tämä aiheuttaa hiljalleen moottoriöljyn vähenemistä, mutta ennenkaikkea seurauksena on moottorin karstoittuminen ajan mittaan.

Viritetyissä moottoreissa huohotus usein lisääntyy entisestään ja nousseet ahtopaineet sekä muut tekijät voivat asettaa liiaksi kuormitusta alkuperäiselle huohotinjärjestelmälle.


Ratkaisun asiaan tarjoaa öljynkeruusäiliö - säiliö kiinnitetään osaksi huohotuslinjaa, ja säiliö erottelee huohotusilman öljystä, ja tallettaa öljyn säiliöön.

Tankin mallista riippuen, voidaan kerätty öljy joko kerätä talteen, tai kierrättää automaattisesti erillistä paluulinjaa pitkin takaisin moottorin öljypohjaan.

Järjestelmästä riippuen on myös mahdollista johtaa huohotusilma imuputkiston sijaan kokonaan pois kierrosta ulkoilmaan, erillisen suodattimen kautta. Näin moottori saa ainoastaan viileää ja puhdasta imuilmaa.

  • Näkymä