Soviterenkaat

Soviterenkaat auton vanteisiin

Soviterenkaita käytetään alumiinivanteissa, jotta samaa vannetta voidaan myydä eri automalleihin joissa on sama pulttijako, mutta eri kokoinen keskireikä. Jos vanteessasi on auton pyörännapaa suurempi keskireikä niin väliin tarvitaan soviterengas. Jos et löydä listasta juuri etsimääsi soviterenkaan kokoa, valitse lähimmäksi osuva ~0,5 mm -koko.

Lue lisää tuotekategoriasta
241 Tuotteet
/11

Soviterenkaat

Mitä ovat vanteen soviterenkaat?

Vanteen soviterenkaat ovat yleensä muovisia mutta saatavilla on myös metallisia renkaita, jotka asennetaan auton vanteen ja renkaan väliin. Ne toimivat täsmällisinä soviteratkaisuina, jotka auttavat pitämään vanteen keskitetysti auton navan päällä ja oikeassa kulmassa. Soviterenkaat ovat tärkeitä erityisesti silloin, kun vanteen keskireikä ja auton navan halkaisija eivät täysin vastaa toisiaan.

Miksi tarvitset soviterenkaita?

Soviterenkaat ovat välttämättömiä erityisesti silloin, kun vaihdat autoosi vanteita joissa on suurempi keskireikä kuin autosi navassa. Jos uusien vanteiden keskireiät eivät ole täysin sama auton navan halkaisijan kanssa, tulee soviterenkaat asentaa väliin. Ne takaavat, että uudet vanteet voidaan asentaa oikein ja turvallisesti. Soviterenkaat varmistavat että vanteet istuvat pyörännapaan oikein ja eivät aiheuta epätasapainoa ja tärinää ajon aikana.